Mr. A.J.W. (Arjan) Kuiper (beschermheer muz. ver. Sint Carolus)

Referenties

 

Notaris Kuiper schrijft:

Montfoort, 2012

OEFENING BAART KUNST

Als opvolger van notaris mr H.J.Th.G. Tomlow tot notaris ben ik gevraagd om beschermheer te worden van muziekvereniging Carolus, hetgeen ik uiteraard met plezier heb aanvaard.
 
Het is goed dat mensen muziek maken. Muziek ontspant en van muziek wordt men vrolijk.
 
Als ik terugkijk naar mijn eigen muzikale geschiedenis, dan begint dat al op jonge leeftijd met blokfluitles. Dat heb ik drie jaren volgehouden. Ik weet nog goed dat je dan een lastige vervolgkeuze moet maken: Welk instrument wil je leren bespelen? Al gauw was ik daar wel uit: gitaar natuurlijk. Jarenlang heb ik vervolgens met name klassieke gitaarlessen gevolgd in het kleine plaatsje Gieten in Drenthe waar ik ben opgegroeid. Maar het oefenen en het repeteren van lastige tokkelstukken wilde maar niet vlotten, zodat de gitaarleraar na enkele jaren tegen mij zei dat hij mij niets meer kon leren.
 
Nog steeds speel ik af en toe gitaar. Niet meer dat lastige tokkelwerk, maar meer wat akkoorden waarbij ik dan graag mag zingen. Het komt er niet veel meer van. Wellicht zou ik de draad weer eens wat meer op moeten pakken, want muziek maken: het is erg leuk om te doen!
 
Iedereen die dit leest wil ik graag oproepen om via muziekvereniging Sint Carolus of op andere wijze iets te gaan doen met het maken van muziek en om dat ook voort te zetten.
Maar alhoewel er veel geoefend zal moeten worden als je goed muziek wilt kunnen maken kan ik zeggen dat het het oefenen waard is!
 
Ik wil dus zeggen: ga of blijf muziek maken en ook: blijf oefenen, want oefening baart kunst!

 

Mr A.J.W. (Arjan) Kuiper, notaris te Montfoort

Beschermheer van Muziekvereniging Sint Carolus