Mr. E.L. Jansen (Burgemeester van 2003 - 2014)

Referenties

Muziek brengt me terug naar mijn jonge jaren

Wat muziek doet met burgemeester Jansen

Montfoort, 2012

Muziek is belangrijk in het leven. Het is daarbij niet zo belangrijk van welke muziek je houdt, als je de waarde van muziek maar op waarde weet te schatten. Omdat ik een druk bestaan heb en er niet altijd aan toe kom om gericht naar muziek te luisteren en me daar lekker bij te ontspannen, luister ik vaak naar muziek in de auto. Ik luister dan naar mijn favoriete muziek uit de jaren 60. Deze muziek brengt mij terug naar mijn jonge jaren. Een periode waarin ik veel plezier heb gehad met vrienden, de scouting e.d.

 

Maar niet alleen de 60 jaren muziek speelt een rol in mijn leven. Graag ga ik naar concerten van Pieter Jan Leusink die o.a de Matthäus Passion, kerst- en nieuwjaarsconcerten geeft en dat alleen doet in oude kerkjes. Dit is behelpen maar schept wel de sfeer van het concert.

 

Er zijn dus vele soorten muziek waar je van kunt houden. De concerten van Sint Carolus zijn daar één van. Ik heb nu een aantal keren hun concerten mogen bijwonen en steeds viel me op dat hun muziek van hoog niveau is. Muziek is beleving en die beleving is terug te vinden bij de musici en de luisteraars, die beiden genieten van de muziek. Sint Carolus neemt –samen met de andere muziekverenigingen- een belangrijke plek in, in onze Montfoortse samenleving. Dat is een ding dat zeker is.

 

Zien, luisteren en genieten is dan ook het Credo dat ik van harte onderschrijf.

 

E.L. Jansen

Burgemeester gemeente Montfoort